Resmi Büyütmek İçin Tıklayın!

27 bin öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bilişim Vadisi'nin altyapısını oluşturan ve 7 yıl önce başlatılan "Bire Bir Öğrenme" projesi kapsamında 6'ncı sınıfta okuyan 27 bin 180 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttı. Projeden yararlanan öğrenci sayısı ise 189 bin 761 bine ulaştı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, gençlerin "F klavye" bilgisayar kullanacakları için şanslı olduğunu söyledi.

Dünyanın en ilmi ve teknik klavyesinin "F klavye" olduğunu ifade eden Erdem, "Q klavye"nin kusuru bulunduğunu belirtti.

Ekrem Erdem, "Q klavye" ile İngilizce dahil bütün dillerde yazı yazmanın zor olduğunu dile getirerek, "Q klavye ile hızlı yazı yazmak mümkün değil. Biz, 1930'lardan başlayarak dünyanın en hızlı klavyesi olarak F klavyeyi düzenlemişiz, icat etmişiz. Ayrıca F klavye olarak dağıtılan tablet bilgisayarlarda ilk defa komutların Türkçe karşılıkları yer aldı" dedi.

"F klavye"nin yazma kolaylığından dolayı insan sağlığına da olumlu katkı sağladığını anlatan Erdem, "Çocuklarımızı 10 parmak, bakmadan yazacak bir eğitime tabi tutmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman gelecek bilişim çağında, hayatımızın bir parçası olan bilgisayarı ne kadar hızlı kullanırsak o kadar güzel, verimli ve başarılı bir ömrü birlikte yaşarız" diye konuştu.